אנשים רבים לא בטוחים באילו תנאים לקחת משכנתא לדירה שניה ומה ההבדל בין הנכס הראשון שברשותם לבין החדש המיועד. האם יש הגבלות שונות של הבנק? בכדי לעשות את זה נכון, אספנו כמה נתונים חשובים שיעזרו לכם לעשות את זה נכון. .
משכנתא לדירה שניה – כל הפרמטרים והשיקולים הרצויים
אז לצד כל דבר, גם כאן, יש יתרונות ויש חסרונות וחשוב להזכיר ולדבר אודותיהם. רצוי לציין כי מאמר זה מתייחס אליכם – אתם שכבר רכשתם דירה אחת ומחפשים איתנים כלכליים חדשים בכדי להסתייע ולרכוש נכס נוסף. אם כן, החיסרון הגדול קשור בכך, שהמדינה רואה בכם מבוססים ואז גם מערימה קשיים ברכישת דירה שנייה היות והיא מעדיפה לתת קדימות למחוסרי הבית. הליך זה הוא שהופך את דרישת המשכנתא השנייה למורכבת יותר. אז איך באה המורכבות לידי ביטוי? מאז שנת 2012 והודעת בנק ישראל על מספר מגבלות, נדרשים רוכשי הדירה השנייה בהון עצמי של חמישים אחוז מערכה! מכאן אנו למדים כי לא רק מחיר הדירה יתייקר, אלא גם הדרישה להון עצמי גדול יותר – מה שלא פעם מסבך את העניינים.
משכנתא שניה – כדאי או לא כדאי?
בסיכום דבר, זה אפשרי, ניתן לקחת ריביות משכנתא מומלצות לדירה שניה בתנאי שעושים את זה נכון. לאחר שהבנתם את עניין המורכבות, אפשר להתקדם צעד אחד קדימה ולקבל את ההון העצמי – ולא בהכרח מהבנק שלכם. כן, הון עצמי זה דבר שלא פשוט להשיג! אבל החדשות הטובות הן, כי כדאי בהחלט לבחון אופציות מימון פרטיות כמו משכנתא על בסיס נכס קיים או הלוואה חוץ בנקאית.
אתם צריכים לשאוף לבחירת המשכנתא המתאימה עבורכם כאשר בשלב זה נכנסת איריס שוסטר לתמונה ועוזרת לכם למצוא בדיוק את הפתרון אותו חיפשתם שנים – קבלת משכנתא שנייה בתנאים ראויים ומותאמים ליכולתכם האישית. בקרו באתר ותנו לנו לסייע לכם בייעוץ משכנתאות מכל הלב.