כל אחד ואחת מאתנו יגיע יום אחד לגיל פרישה. עבור חלקנו הפנסיה תוכל לשמש בכבוד, אך רובנו לא יוכלו להסתפק בה כדי להמשיך לחיות באותה רמת חיים כמו בתקופת העבודה. תשלומי הפנסיה נמוכים יותר מהמשכורת ונקודת ההנחה כי בגיל זה ההוצאות נמוכות כיוון שכבר אין ילדים בבית היא לא תמיד נכונה (כלומר הילדים אינם בבית אך ההוצאות לא קטנות).
על מה מוציאים כסף בתקופת הפנסיה?
על שאלה זו אי אפשר לענות בתשובה אחת חד משמעית. ישנן הוצאות שונות ומגוונות בחיינו ותקופת הפנסיה עוברת על אחדים בצורה קלילה וכוללת בילויים רבים ואצל האחרים היא כוללת הופעה של מחלות, כאבים וצורך בתמיכה. כמו כן, חשוב לזכור כי תקופת הפנסיה היא ארוכה ובכל גיל ישנם צרכים שונים. למשל, אם בסוף שנות השישים רבים רוצים לבלות, לצאת להצגות ולחו"ל, ישנם לא מעט אנשים אשר בסוף שנות השמונים זקוקים לטיפולים רפואיים ותרופות קבועות. לכן, אי אפשר להגיד על מה תוציאו כסף בתקופת הפנסיה אך אפשר לדעת בבירור שתזדקקו לכסף.
כיצד תחסכו את הכספים שתזדקקו להם בפנסיה?
במדינת ישראל חלה החובה לחסוך לתקופת הפנסיה וזאת ללא כל קשר לקבלת קצבת זקנה. הקופות השונות מציעות הצעות שונות, חלקן מרוויחות כספים ומקבלות אחוזים מהם, חלקן מפסידות כספים ולמרות זאת מבקשות דמי ניהול. השאלה כמה כסף יהיה לכם בתקופת הפנסיה והאם הוא יספיק לצרכים שלכם היא שאלה שלא פעם נשארת באוויר ועם זאת אתם צריכים לעסוק בה ולוודא כי עומדים לרשותכם פתרונות.
מהי דירה להשקעה?
דירה להשקעה היא נכס אשר לא משמש למגורים אלא מושכר לצורך קבלת תשואה, עכשיו או בעתיד. השוק הישראלי מראה שוב ושוב כי לאורך זמן מחירי הדיור עולים ולכן השקעה בדירה יכולה לשמש בעתיד כבסיס לביטחון כלכלי. ישנם אנשים אשר יבחרו בסיום התקופה למכור את הדירה מסיבות שונות אך רבים בוחרים להעמיד אותה להשכרה לאורך כל תקופת הבעלות וכך לממן את העלויות שלה בעשורים הראשונים וליהנות מהכנסה בעת היציאה לפנסיה. חשוב לציין כאן כי ישנן עסקאות אשר מאפשרות לבעלי הדירות ליהנות מתשואה כבר מהחודש הראשון לאחר הרכישה.
כיצד תסבסדו את ההשקעה והאם תוכלו לקבל משכנתא?
כדי לממן את הדירה להשקעה רוב האנשים יצטרכו לקחת הלוואה וזו תהיה משכנתא לדירה להשקעה. הבנקים וחברות המימון השונות יכולים לתת את הכספים הנדרשים אך חשוב לבצע תכנון נכון ולדעת את המגבלות והאפשרויות הקיימות במקרה של דירה להשקעה.
משכנתא לדירה להשקעה – מדיניות הבנקים ומגבלות
- שיעור המימון – שיעור המימון במקרה של נטילת משכנתא לדירה להשקעה עומד על 50% – 60% משווי הנכס החדש. מכאן אפשר להבין כי יתרת הכסף צריך לבוא מההון העצמי או מהלוואות אחרות כמו משכנתא על נכס המגורים ( אם ניתן) הלוואות על חשבון קרנות ההשתלמות עתידית או נזילה ועוד מגוון פתרונות מימון קיימים.
- ההכנסה החודשית הפנויה – הבנקים יכולים לתת הלוואת משכנתא כך שההחזר החודשי לא יעלה על מחצית מההכנסה החודשית הפנויה. אך ברוב המקרים הם יאשרו פחות מ 40% מהכנסה הפנויה. כלומר, הם מתחשבים בהכנסה החודשית( נטו) ומקזזים הוצאות קיימות על משכנתא ראשונה, התחיבויות קבועות והלוואות אחרות.
- פריסה – כעיקרון המשכנתא תינתן עד לפריסה של 30 שנה וכאן כל בנק יכול להחליט על תקופה קצרה יותר בהתאם למגיש הבקשה.
- מסלולי המשכנתא – מסלולי המשכנתא לדירה להשקעה יכולים להיות שונים מאלו של משכנתא ראשונה ומומלץ לבצע תכנון נכון שיתאים להכנסה החודשית הקיימת והערכה הריאלית להכנסה משכירות.
התייעצו לפני ביצוע ההשקעה
ישנם פתרונות שונים המיועדים לרכישת נכס להשקעה. אם אתם מתעניינים בתחום ושוקלים איזה נכס לרכוש, דעו שאתם יכולים לבצע התייעצות (חד פעמית או ארוכת טווח עד לסיום רכישת הנכס וקבלת המשכנתא) ולבצע את הבחירה שלאורך זמן תשרת אתכם בצורה הטובה ביותר.